3. rekreativni turnir TKMS

3. rekreativni turnir TKMS

V soboto 27.7. se je na igriščih TKMS odvijal 3. rekreativni turnir v letošnji sezoni. Pomerilo se je 24 igralcev, ki so bili razdeljeni v osem skupin.

V skupinskem delu je največje presenečenje uspelo mlademu Jakobo Cigutu, ki je v podaljšani igri premagal favoriziranega Lazarja. Največja borba za 1. mesto se je odvijala v 5 skupini med Vidmarjem in Juretom Horvatom. Slednji je na koncu moral priznati premoč.

V osmini finala kar nekaj kakovostnih in zanimivih dvobojev. Dotto je skoraj nadgradil preboj iz skupini, toda Šrajeva je bila v odločilnih trenutkih bolj zbrana in na koncu slavila s 7:6. Še bolj napet dvoboj na igrišču št. 2. 1. nosilec in zmagovalec zadnjih dveh turnirjev Gartner se je pomeril z borbenim Cörom. Ta se je vrnil po zaostanku in tekmo popeljal v podalšano igro. V tiebrejku veliko nervoze z obeh strani, Gartnerju pa na koncu srečnejši v četrfinale. Preboj v četrfinale je uspel še Babiču z zmago nad Kerčmarjem, Premzel je ugnal Ciguta, Heric Roudija, Horvat tadej boljši od Matjašeca…

V prvem četrt finalnem dvoboju smo videli dokaj gladko zmago Gartnerja nad Babiče, Premzel je ugnal utrujeno Šrajovo, Sedonja je s 6:2 ugnal Horvat Tadeja. Najbolj izenačen dvoboj je potekal med Vidmarjem in Hericom. Vidmar je lovil in vračal vse žogice in spravljal v obup Herica. Ta se je na koncu vidno izčrpan izvlekel šele v podaljšani igri. Tako smo dobili polfinalna dvoboja Premzel -Heric in Gartner-Sedonja.

Priča smo bili zelo zanimivima dvobojema. Heric je boljše začel dvoboj in povedel s 3:2. Premzlu je uspel rebrejk toda že v naslednji igri ponovno v vodstvu Heric. Premzel se ni predal in izenačil na 5. V naslednji igri ni uspel izkoristiti priložnosti za pobeg na 6:5 in kazen je sledila v 12. igri kjer je Heric po borbi zadržal servis in se zasluženo uvrstil v veliki finale.

Še bolj dramatičen tudi drugi polfinalni dvoboj. Igralca sta se kar nekajkrat izmenjevala v vodstvu in na koncu popeljala dvoboj v podaljšano igro. Priča smo bili zelo kakovostni izmenjavam lepim in atraktivnim potezam z obeh strani. Na koncu Gartner nekoliko mirnejši za 3. zaporedni finale v letošnji sezoni. Omeniti je potrebno tudi glasne gledalce in navijače, ki so komaj čakali na finalni dvoboj.

Glasno navijanje se je preselilo tudi v veliki finale kjer je večina stiskala pesti za Banovčana, da končno vrne pokal domov v Fazanerijo.

Na začetku dvoboja nič pretresljivega, igralca sta držala začetni udarec tako da si nobenemu ni uspelo priigrati odločilne prednosti. Nad soboškimi igrišči so zgrinjali črni oblaki in vprašanje časa je bilo kdaj se bosta igralca preselila v pokriti del. Strahovi so se uresničili v 14. igri ko Gartner z brejkom beži na 8:6.

Večina je že videla Gartnerja kot zmagovalca toda s tem se ni strinjal Heric. Z nekaj izven serijskimi udarci, je prvo uspel znižati na 7:8 nato v 16. igri zadržal servis in zmagovalca smo morali dobiti v podaljšani igri. Tudi v podaljšani igri je Hericu uspelo zadržati visok nivo igranja in na koncu se je zasluženo veselil težko priigrane zmage nad Gartnerjem. Pozneje se je izpod tušev slišalo glasno petje: »in naj se poje in naj se sliši ker Herica ti si šampionnn!!!!«

Skozi celoten turnir smo znova spremljali zanimive in kakovostne dvoboje. Hvala vsem igralcem za nepopustljivo borbo, apiju za pripravo igrišč, Gajšeku za nagrade, posebna zahvala pa Zokiju, ki je spekel odličnega odojka in Gartnerju za popestritev dogajanja (turnir na eno dobljeno točko).

Se vidimo na 4. turnirju v soboto 31. avgusta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja