2. rekreativni turnir TKMS 2019

2. rekreativni turnir TKMS 2019

[bt_bb_section layout=”boxed_1200″ lazy_load=”yes”][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=”yes” width=”1/1″][bt_bb_text]

V soboto, 29. junija se je na igriščih TKMS odvil drugi rekreativni turnir v sezoni. V idealnih pogojih za igranje tenisa se je zbralo 25 igralcev, med temi kar nekaj novincev. Ti so se prvo pomerili v skupinskem delu sestavljenem iz 8 skupin iz katerih sta prvo uvrščena igralca napredovala v izločilne boje, zadnje uvrščeni pa v tolažilni turnir.

V skupinskem delu večjih presenečenj ni bilo. Še najbolj napeto je bilo v skupini E, kjer je nosilec Babič podlegel pritisku in izgubil pomembno tekmo z Žanin. Pot v izločilne boje ga je vodila samo v primeru zmage Žanin nad Končanom. Ta je potrdila vlogo favoritinje in Babiču še ni bilo potrebno pakirati kovčkov. Omeniti velja da se je med novinci zgolj Cöru uspelo uvrstiti naprej.

V osmini finala pa kar nekaj zelo izenačenih dvobojev. Vidmar ni zdržal bombardiranja Sede in izgubil z 2:6. Maratonski dvoboj Roudi-Vida je pripadal slednjemu s 7:5, ostali potniki v četrtfinale so postali še Gartner z zmago na Horvatom, Klar je bil boljši od Žanin, Geder in Fujs sta s kravatam poslala domov Merico oz. Babiča, Kerčmar je suvereno ugnal Cöra in Premzel s 6:3 neugodnega Kralja.

Istočasno je potekal tudi tolažilni turnir. Zmago si je izboril Donša, ki se je v žreb turnirja uvrstil preko kvalifikacijske tekme z Duletom. V finalu je premagal neugodnega Dottoja kateremu vse pohvale za dobro odigran prvi turnir.

V četrtfinalu Glavnega turnirja prav tako ni manjkalo napetih tekem in boja do zadnjih moči, z izjemo tekme Klar-Geder. Klaru kljub optimističnim napovedim o osvajanju turnirja ni uspelo osvojiti igre proti razigranemu Gederu. Gartner je s 6:3 premagal Vido, Fujs z identičnim rezultatom Kerčmarja in Premzel s Sedonjo 6:2. Zmaga Premzla je bila veliko težje priigrana kot na prvi pogled kaže rezultat. Zaradi metanja loparjev, pa je Sedonja prejel opozorilo pred izklučitvijo iz turnirja in pa nekaj žvižgov iz “gasilske” tribune .

Tako smo dobili polfinalna dvoboja Gartner-Geder in Fujs-Premzel. Vlogi favorita sta nekako pripadla Gartnerju in Fujsu, toda slednji je moral priznati premoč Premzlu s 3:6. Gartner je vlogo opravičil in slavil z gladkih 6:1.

Tako smo dobili ponovitev zadnjih dveh finalov. Premzel je veliko boljše vstopil v finale in hitro povedel s 4:0 in pozneje s 6:1. Gartner enostavno ni našel prave igre in enostavno preveč grešil. Že v naslednjem gemu 3 vezane brejk priložnosti Premzla za 7:1 in šampanjci so se že začeli hladiti. S tem pa se ni strinjal Gartner, ki je rešil osmo igro sebi v prid in momentum se je začel nagibati na njegovo stran. Tako je v nadaljevanju povsem obrnil rezultat in izenačil na 6:6. Oba igralca sta bila že vidno izmučena in krajšo je potegnil Premzel, ki mu več ni uspelo osvojiti igre. Zaslužena zmaga Gartnera.

Verjetno smo bili priča enemu zanimivejših in napetih turnirjev v zadnjih letih (dokaz so bili leteči in tudi uničeni loparji). Tudi obiskanost turnirjev se vztrajno povečuje in mislim da smo na dobri poti da letos dobimo turnir z 32 igralci v glavnem žrebu. Že jutri se odpirajo prijave za naslednji turnir.

Hvala vsem prisotnim na turnirju, Vidi in Hericu za vino, Merici za Heinekene in restavraciji sport’s za pripravljeno hrano. Prav tako hvala Apiju, za pripravo igrišč. Naj omenimo da je Api prejel naziv MVP nogometnega turnirja, ki je bil odigran po teniškem turnirju. Pokazal je neverjetno kontrolo nad žogo in dokazal kako je v resnici eksploziven. Po pričanju očividcev so se napadalci nasprotnega moštva kar odbijali od njega.

Za stanje po turnirju pa vse pove naslovna slika! Ob spremstvu DJ-a iz terase, je sledil ples na gasilskih mizah in tako se je nadaljeval žur do jutranjih ur.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section][bt_bb_section layout=”boxed_1200″ lazy_load=”yes”][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=”yes” width=”1/1″][bt_bb_headline font_subset=”latin,latin-ext” superheadline=”” headline=”Galerija” subheadline=”” html_tag=”h1″ size=”inherit” align=”inherit” dash=”none” color_scheme=”” color=”” supertitle_position=”” font=”inherit” font_size=”” font_weight=”” url=”” target=”_self” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_headline][bt_bb_masonry_image_grid img_base_size=”large” lightbox_img_base_size=”full” images=”4698,4685,4683,4671,4666,4667,4664,4658,4656,4655,4654,4653,4652,4651,4650,4648,4649″ columns=”6″ gap=”small” format=”” no_lightbox=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_masonry_image_grid][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja