HomePravilnik

All awards recognize the tennis team with the highest percentage of excellent sport improvement.

PRAVILNIK

PRAVILNIK

 1. Pravica igranja in prijavnina

V pomursko moško rekreativno teniško ligo se lahko prijavi vsak igralec tenisa s plačano članarino TK Murska Sobota in prijavnino za ligo za leto 2019. Prijavnina za leto 2019 znaša 20 €, in jo je potrebno poravnati do 25.05.2019 v lokalu na igrišču z gotovino, ali na TRR TK Murska Sobota (odprt pri Banki Koper številka SI56 1010 0005 2549 066 – namen plačila: prijavnina rekreativna liga 2019). Kdor ne bo imel do roka plačane prijavnine in članarine kluba do žreba (18.5.2019), ne bo uvrščen v žreb. Tekmovanje bo organizirano v konkurenci posameznikov.

 1. Kategorije

Igralci bodo glede na število prijav razdeljeni v več kategorij (v tem trenutku predvidevamo, da bomo igrali v treh do šestih kategorijah).

 1. Sestava skupin

Tekmovalna komisija bo na podlagi rezultatov iz predhodnih lig razporedila igralce v posamezne skupine. Pri razdelitvi v skupine se upoštevajo razpoložljivi podatki (arhiv TZS, klubski arhivi, drugi arhivi, itd.). Spremembe v posameznih skupinah so možne na podlagi napredovanja najboljših oziroma izpada najslabših v skupini. Igralci, ki bodo želeli v ligaško tekmovanje pristopiti v naslednjem letu, bodo morali začeti igrati v najnižji skupini, tekmovalna komisija lige pa lahko določenim tekmovalcev podeli tako imenovani Wild Card – to pomeni, da se igralec že v prvem letu igranja lahko uvrsti neposredno tudi v prvo ligo. Cilj lige je, da so dvoboji čim bolj izenačeni.

 1. Razpored igranja in rezervacija igrišč

Začetek lige je 25.5.2019, zadnji rok za prijavo je 18.5.2019. Vsi dvoboji se igrajo po vnaprej pripravljenem urniku. Za ligaške dvoboje mora domačin kontaktirati nasprotnika in rezervirati termin. V kolikor igralca ne bosta odigrala tekme do določenega datuma, se krivca kaznuje z -1 točko in 0:6, 0:6 za nasprotnika. Vsi dvoboji se igrajo na igriščih TK Murska Sobota. Priporočamo on-line rezervacije, preko internetne strani kluba (www.tkms.si). Liga se igra na igriščih TK MS. Vsak igralec plača polovico stroška rezervacije igrišča.

V sklopu lige bo omogočeno igranje tekem ob sobotah med 9.00 in 13.00 (termin ni obvezujoč), tekme se lahko ob dogovoru igralcev odigrajo v poljubnem terminu, do določenega datuma za zaključek tekočega kola.

 1. Sistem igranja in žoge

Tekmovanje po posameznih skupinah poteka po sistemu vsak z vsakim, kar velja tako za tekmovalno kot tudi za rekreativne skupine. »Domačin« dvoboja (prvo napisano ime igralca v razporedu) mora vzpostaviti kontakt z nasprotnikom in se z njim dogovoriti za dan in uro igranja, poskrbeti mora za rezervacijo igrišča in zagotoviti vsaj tri nove žoge. Uradna žoga za ligo ni predpisana, igralci pa imajo možnost, da za dvoboje kupijo žoge ATP HEAD po klubski ceni 5€ v lokalu na igrišču. Tekmovalec (domačin) rezervira termin v lokalu, ali preko on-line rezervacij.

 1. Štetje

V vseh skupinah se dvoboji igrajo na dva dobljena niza (pri rezultatu šest oba se igra tie-break do 7), tretji niz se prav tako odigra v celoti (do 6 gemov / ni tie-break-a do 10!).

 1. Točkovanje

Zmaga v dvoboju z rezultatom 2/0 in 2/1 prinaša 3 točke, poraz z enim dobljenim nizom prinaša 1 točko in poraz brez dobljenega niza 0 točk.

 1. Lestvica

Za končno uvrstitev šteje večje število točk; v primeru enakega števila točk dveh igralcev se upošteva medsebojni dvoboj; v primeru enakega števila točk več igralcev pa se vrstni red določi po naslednjih kriterijih:

 1. a) večje število točk v medsebojnih dvobojih;
 1. b) medsebojna razlika v nizih;
 1. c) medsebojna razlika v igrah (gemih);
 1. d) skupna razlika v igrah (gemih);
 1. e) žreb.
 1. sporočanje rezultatov

Takoj po odigranem dvoboju mora »domačin« izpolniti zapisnik dvoboja na spletni strani www.tkms.si (nahaja se na začetni strani www.tkms.si “zapisnik za ligo”). Igralca imata tudi možnost izpolniti zapisnik na papir, ki se nahaja v restavraciji sport.s.

 1. Prestavite dvoboja

Igralec, ki določenega dvoboja ne more odigrati do roka za igranje, mora to čim prej javiti tekmovalni komisiji in se z nasprotnikom dogovoriti za nov datum igranja dvoboja (obvezno do skrajnega roka za igranje dvoboja). Dvoboj se lahko prestavi največ dvakrat.

 1. Neodigrani dvoboj

Neodigrane dvoboje bodo zabeležili z rezultatom 0:6, 0:6 za gosta, razen če »domačin« dokaže, da se »gost« ni odzval njegovemu povabilu. Takrat se kaznuje »krivca«. Obenem se igralca tudi kaznuje z odvzemom ene točke (torej -1 točka). Če se nasprotnik ne odzove (po vsaj dveh poskusih, ki morata biti dokazljiva), ima domačin pravico registrirati dvoboj z rezultatom 6/0, 6/0. »Gost« ni dolžan kontaktirati »domačina«, lahko pa to naredi. V primeru izstopa iz lige katerega od igralcev, se vsi njegovi rezultati zabeležijo z rezultatom 6/0, 6/0 za nasprotnike. Da se izognete težavam z dokazovanjem, ko nekoga pozivate k dvoboju, ta pa se ne odziva, se poslužujte SMS sporočil ali pa e-mail poročil. Kdor ne odigra vsaj polovice dvobojev avtomatsko izpade v nižji rang v naslednji tekmovalni sezoni.

 1. Zmagovalec lige

V tekmovalni skupini je zmagovalec igralec z največ doseženimi točkami. V rekreativni skupini je zmagovalec igralec z največ doseženimi točkami iz skupine, ki je sestavljena iz prve jakostne skupine. Zmagovalec lige prejme prehodni pokal, prvi trije pa bodo nagrajeni še s praktičnimi nagradami.

 1. Prehodi iz višje v nižjo ligo in obratno

Načeloma velja, da zadnja dva igralca iz posamezne skupine izpadeta v nižjo ligo, prva dva igralca iz nižje skupine pa se uvrstita v višjo skupino. Igralec v nižji ligi uvrščen na 3. mestu bo z igralcem uvrščenim na 3. mestu od zadaj v višji ligi odigral kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev/obstanek v višji ligi.

 1. Obveščanje

Obveščanje vseh udeležencev lige bo potekalo izključno po e-pošti. Obveščanje širše javnosti bo potekalo preko spletne strani kluba www.tkms.si, lokalnih časopisov in spletnih strani. Organizator lige vsako nedeljo izdela lestvico vseh skupin in jo skupaj z rezultati objavi na spletni strani kluba. V aktualni lestvici se upoštevajo tudi rezultati vnaprej odigranih dvobojev.

 1. Tekmovalna komisija

Tekmovalno komisijo lige za leto 2019 sestavljajo: Rok Babič, Rene Heric, Luka Premzel in Dominik Sedonja

 1. Prijavnina, prijava in cena igrišč za ligaške dvoboje, žoge

Prijave sprejemamo preko spletne strani kluba, maila ali SMS (041 940 788) do 18.5.2019. Prijavnice so v lokalu na igrišču, prijava preko spleta, maila ali SMS-a mora vsebovati ime in priimek, naslov, datum rojstva in kontakt (telefonska številka in mail). Prijavnica brez vseh zahtevanih podatkov ne bo veljavna. Igralcu, ki pozneje izstopi iz lige, organizator ne povrne prijavnine. Cena igrišča za ligaške dvoboje je 3,5€/uro, možen je tudi nakup žogic HEAD ATP po klubski ceni 5€.

 1. Žreb

Sestava posameznih skupin in razpored dvobojev po kolih za celo sezono bosta objavljena na zgoraj omenjeni spletni strani kluba in poslan na e-mail naslove tekmovalcev. Pomurska rekreativna liga se prične 20.5.2019

 1. Informacije

Vsak igralec mora v primeru spornih situacij o tem obvestiti tekmovalno komisijo po e-mailu. Vse dodatne informacije lahko dobite na naši internetni strani.

 1. Pravila tenisa

Igra se po pravilih TZS, razen če v pravilniku lige 2019 ni določeno drugače.

 1. Opravičeno/neopravičeno igranje dvobojev

Vsak je opravičen do dveh prestavitev dvobojev (dopust, službena pot, …).

V vseh ostalih primerih je igralec dolžen obvestiti tekmovalno komisijo, ki odloči o opravičenem/neopravičenem igranju dvoboja.

21. Sprememba pravilnika

Tekmovalna komisija si pridržuje pravico do spremembe oziroma dopolnitve pravilnika po potrebi.

All contents © copyright TKMS. All rights reserved.