Rezultati 1. rekreativnega turnirja

Rezultati 1. rekreativnega turnirja

V soboto 23.5 smo bili priča 1. letošnjemu turnirju, tokrat z rekordno udeležbo kar 33 igralcev.

Igralci so bili razdeljeni v 8 skupin, 2 najboljša sta napredovala v izločilne boje 3. in 4. uvrščeni pa so se pomerili v tolažilnem turnirju.

V skupinskem delu večjih presenečenj ni bilo, od nosilcev se je poslovil le Babič. V osmini finala pa veliko bolj napete tekme. Roudi se je odlično upiral Fujsu, in po vodstvu 3:2 klonil 3:6, Hanželič je premagal Kerčmarja, ki je lahko kljub porazu zelo zadovoljen s prikazano igro proti izjemno močnemu nasprotniku. Heric je izločil Fekonjo, Premzel je bil boljši od Štornika, novinec na turnirjih Vrabl je s 6:4 premagal Lenarčiča. Preostali rezultati osmine finala so bili Sedonja – Meolic 6:3, Vida – Vidmar 6:1 in Gartner – Heric Ž. 6:3.

Četrfinale  se je začelo s tekmo med Sedonjo in Fujsom. Fujs je bil vseskozi v prednosti in slavil s 6:2. Z identičnim rezultatom sta slavila tudi Premzel proti Vidi in Heric proti Vrablu. Derbi četrtfinala se je odvijal med dvakratnim zmagovalcem lanskega turnirja Gartnerjem in Hanželičem, slednji na koncu boljši in zasluženo v polfinale.

Od polfinalistov sta prva na igrišče stopila Fujs in Hanželič. Videli smo veliko lepih točk in napetih iger, vendar na koncu Hanželič prepričljivo boljši s 6:2. Še lažje je do zmage prišel Heric, ki je s 6:1 premagal Premzla.

V velikem finalu sta se tako srečala Heric in Hanželič. Tekmo je bolje odprl Heric in povedel 2:0. Hanželič je hitro odgvoril z rebrejkom in v nadaljevanju povedel s 5:3. Heric se ni predajal in se ob bučni podpori navijačev vrnil v igro in izenačil na 7. Tudi naslednji dve igri je prevladoval in na koncu slavil z 9:7. Oba sta kljub nekoliko težjim pogojem zaradi vetra in utrujenosti pokazala izjemno igro.

Istočasno je potekal tudi tolažilni turnir. Videli smo veliko izenačenih dvobojev, v polfinalu smo dobili para Mörec – Ratko in Dotto – Kranjec. Ratkoja so po vodstvu s 3.1 izdali krči, v drugem polfinalu po izenačenem dvoboju v finale Dotto. V Finalu smo gledali napet dvoboj z dolgimi izmenjavami, Dotto je povedel s 6:5 in 30:0 ko so tudi zanj bili usodni krči in je bil primoran predati. Zmagovalec tolažilnega turnirja je tako postal Mörec.

Hvala in čestitke vsem udeležencem turnirja za prikazano. Posebna zahvala tudi Zokiju za odličnega odojka. Po končanem turnirju je seveda sledilo druženje do jutranjih ur. Se vidimo na naslednjem turnirju, ki bo potekal 27. junija, prijave so od danes naprej odprte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja