Rezultati 3. teniškega turnirja TKMS 2018

Rezultati 3. teniškega turnirja TKMS 2018

V soboto, 28. julija 2018, se je na teniških igriščih v Murski Soboti odvijal 3. letošnji rekreativni teniški turnir TKMS. Turnirja se je udeležilo 16 igralcev, ki so bili razporejeni v štiri skupine s štirimi igralci. Žreb je potekal že en dan prej, tako da so se igralci lahko pripravili na svoje nasprotnike v skupini.

Skupinski del se je začel ob 9. uri, v skoraj že nevzdržni vročini pa smo lahko spremljali kar nekaj zanimivih in napetih dvobojev.

Skupina A:

Skupino A je z brez večjih težav osvojil Luka Premzel, ki je s svojim večnim forhendom nasprotnike dobesedno zmlel. Dvoboj skupine pa je potekal v 2. krogu na igrišču št. 1, in sicer med Robertom Roudijem in Grego Donšo. V peklenski vročini je po napornem dvoboju na koncu rutinirano zmagal Roudi z rezultatom 6:3. Omeniti pa moramo tudi novinca Jureša, ki se je hrabro boril z ostalimi starimi mački soboškega tenisa.

Skupina B:

Med vsemi skupinami je bila ta skupina daleč najbolj izenačena, tudi dvoboji pa so bili po pričakovanjih najbolj napeti in hkrati tudi izjemno dolgi. V prvem krogu smo bili priča neverjetnemu preobratu, ko je Mitja Šinko po zaostanku z 2:5 proti Roku Babiču dvoboj obrnil sebi v prid in slavil s 7:5. Babič je imel tudi dve »match-žogi«, ki pa ju žal ni znal izkoristiti. Medtem sta Alen Kelemen in Darko »Pingo« Kerčmar že zaključila s svojim dvobojem. Brez večjih težav je slavil Kelemen. Alen je pravzaprav vse svoje dvoboje dobil brez večjih težav, nasprotnike pa je prerešetal s svojim mogočnim servisom. Dvoboj med Šinkojem in Pingojem je s 7:6 dobil slednji. Mitja in Darko sta po dveh odigranih kolih tako oba imela po eno zmago, vendar kljub temu še vedno ni bilo jasno, kdo bo osvojil drugo mesto v skupini. Če bi Babič v zadnjem kolu namreč premagal Pingoja vsaj s 6:3, bi bil on tisti, ki bi osvojil drugo mesto, v kolikor Šinko proti Kelemenu ne bi dobil več kot tri igre. Kmalu se je videlo, da Mitji to ne bo uspelo, saj je bil vidno načet in ni mogel kvalitetno parirati Alenu, ki je na koncu gladko tudi slavil. Tako je bilo jasno, da se bosta za končno drugo mesto borila Babič in Pingo. Babič je pri vodstvu s 4:3 serviral za potrditev brejka, vendar je Pingo po maratonskih izmenjavah odvzel servis Roku in izenačil na 4:4, s čimer je bilo jasno, da je on tisti, ki bo napredoval iz skupine. Rok se je pri nato vdal usodi in na koncu izgubil s 6:4.

Skupina C:

Prvo mesto v skupini C je osvojil Srečko Meolic, dvoboj za drugo mesto v skupini pa je potekal med Iztokom in Damirjem. Po napornem dvoboju je slavil slednji.

Skupina D:

Skupina D je bila skupina smrti. V njej je prvi favorit turnirja, Matjaž Hanželič, gladko osvojil prvo mesto, drugo mesto pa je na koncu osvojil ljubljenec domačega občinstva Dominik Sedonja, ki je v boju za drugo mesto premagal Jožeta Čivreja z rezultatom 6:2. Sreče pri žrebu pa tokrat ni imela Ivana Meolic, ki se je morala zoperstaviti trem prekaljenimi mojstrom teniške igre. Kljub temu je svoje dvoboje odigrala hrabro, za kar ji iz srca čestitamo.

Četrtfinale:

Najbolj zanimiv dvoboj četrtfinala se je odvijal na igrišču številka 1 med Sedonjo in Premzlom. Dominik je hitro povedel s 5:1, vendar se Luka ni predal in rezultat znižal na 4:5. Ko so že vsi mislili, da se bo ponovila zgodba Babičevega kolapsa iz prvega kroga, se je Dominik le zbral in na koncu slavil s 6:4.

V drugem dvoboju četrtfinala je Srečko, potem ko je po neverjetno dolgih prvih štirih igrah usopihan že ležal na rdečem pesku murskosoboških igrišč, dobesedno vstal od mrtvih, pomahal ženi Ivani, in dejal: »Dobil ga bom!«. In res ga je. V nadaljevanju Darko namreč ni več našel odgovora na Srečkovo igro in slednji je slavil s 6:2.

V tretjem dvoboju Kelemen s 6:0 gladko preko Kralj(a) špricarjev.

Po poškodbi Roudija je bil Donša tisti, ki se je v četrtem četrtfinalu pomeril s Hanželičem. Slavil je Matjaž s 6:1.

Polfinale:

Tokrat je bil Dominik tisti, ki se je po zaostanku z 1:4 suvereno vrnil v igro in premagal izčrpanega Meolica s 6:4.

V drugem polfinalu je Hanželič Kelemenu storil enako kot ta krog prej Kralju in ga premagal s 6:0.

Veliki finale:

Veliki finale je potekal na igrišču številka 1, v njem pa sta se pomerila stara znanca iz skupinskega dela, Matjaž Hanželič in ljubljenec domačega občinstva Dominik Sedonja. Dominik je ob bučni podpori domače publike tokrat hrabro pariral velikanu iz Ormoža in priča smo bili zares izjemnim izmenjavam. Matjaž si je tekom dvoboja sicer počasi nabiral rezultatsko prednost, vendar je Dominik ob zaostanku s 4:7, potem ko je praktično že bil na igrišču številka 2, zadel neverjeten forehand-smash-slice passing udarec mimo Matjaža, ki mu je lahko ob tem mojstrskem udarcu lahko zgolj zaploskal. Vzkliki in aplavz domačih navijačev pa so ob tej točki zagotovo preglasili še tako glasno tonsko vajo glasbene skupine Dubioza kolektiv v sedemnajst kilometrov oddaljeni Veliki Polani. Dominika je ta točka tako dvignila, da se je približal na zgolj eno igro zaostanka (6:7), vendar mu je za popoln preobrat žal zmanjkalo moči. Matjaž je na koncu slavil z rezultatom 9:6 in tako postal prvak 3. rekreativnega teniškega turnirja TKMS 2018.

Obema igralcema čestitamo za prvovrstno predstavo v finalu. Nagrado za tretje mesto sta si razdelila Srečko Meolic in Alen Kelemen. Čestitke tudi njima kot tudi vsem ostalim udeležencem turnirja. Vsem igralcem se zahvaljujemo za sodelovanje in za res lep sobotni dan, ki smo ga lahko preživeli skupaj.

Se vidimo na naslednjem turnirju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Notice: Trying to get property 'use_trailing_slashes' of non-object in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/link-template.php on line 49

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function wp_rewrite_rules() on null in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/rewrite.php:563 Stack trace: #0 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(365): url_to_postid('https://www.tkm...') #1 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(80): Cache_Enabler_Disk::create_cache_file('\x1F\x8B\x08\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x03\xED}\xE9\x96\xDB...') #2 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_engine.class.php(149): Cache_Enabler_Disk::cache_page('<!DOCTYPE html>...') #3 [internal function]: Cache_Enabler_Engine::end_buffering('<!DOCTYPE html>...', 9) #4 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #5 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #6 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #7 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hoo in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/rewrite.php on line 563