Rezultati 1. Next Gen TKMS turnirja

Rezultati 1. Next Gen TKMS turnirja

V soboto 8.2. je bil odigran prvi zimski turnir na katerem se je zbralo 15 igralcev. Tokrat je bil turnir odigran po nekoliko drugačnih pravilih kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Igralo se je po sistemu, ki smo ga spoznali na turnirjih ATP Next Gen.

Igralci so bili razdeljeni v štiri enakovredne skupine, iz katere sta prvouvrščena napredovala v izločilne boje, zadnjeuvrščena pa v tolažilni turnir.

Nosilci turnirja so upravičili vloge favoritov in brez poraza zaključili skupinski del. Z dobrimi igrami so si napredovanje izborili še Ratko, Lenarčič, Merica in Šinko.

V nadaljevanju turnirja prav tako brez večjih presenečenj. Hanželič je v rokometnem derbiju s 4:2/4:1 izločil Merico, Premzel je s 4:1/4:1 ugnal Ratkoja, Heric s 4:0/4:2 Šinkoja in Sedonja v izenačenem dvoboju Lenarčiča s 4:3/4:2.

V polfinalu pa veliko bolj izenačene tekme. Premzel je po zaostanku 1:0 v setih in 3:1 v drugem nizu rešil zaključno žogo in izvlekel dvoboj v tiebreak. Tam je v ključnih trenutkih ostal dovolj zbran in popeljal dvoboj v odločilni niz. V odločilnem nizu pa veliko boljša igra Herica ki je na koncu zasluženo zmagal s 4:1/3:4/4:0. Še bolj napet pa je bil dvoboj med Hanželičom in Sedonjo. Potem ko je Sedonja zapravil set priložnost, je Matjaž po tiebreaku povedel 1:0 v nizih. Tudi drugi niz izenačen in nov tiebreak. Uvod v tiebreak je popolnoma pripadel Matjažu ki je povedel s 3:0. Toda borbeni Sedonja se ni predal, nanizal nekaj izjemnih točk in unovčil prvo set priložnost za izenačenje na 1:1. Tudi v odločilnem nizu izenačena tekma in ponovno tiebreak. Sedonja je vseskozi držal minimalno prednost in na koncu slavil s 7:4, in se uvrstil v veliki finale.

V finalu pa veliko bolj enosmerni promet. Sedonja je deloval preveč utrujeno, da bi nudil večji odpor Hericu, ki je slavil s 4:2/4:0.

Tolažilni turnir je po zmagi nad Žanin pripadel Kerčmarju.

Hvala vsem igralcem in številnim gledalcem, ki ste se udeležili turnirja. Po odzivih sodeč se je sistem igranja izkazal za uspešnega in primernega.

Se vidimo na naslednjem turnirju, ki bo predvidoma v soboto 14. marca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Notice: Trying to get property 'use_trailing_slashes' of non-object in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/link-template.php on line 49

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function wp_rewrite_rules() on null in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/rewrite.php:563 Stack trace: #0 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(365): url_to_postid('https://www.tkm...') #1 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(80): Cache_Enabler_Disk::create_cache_file('\x1F\x8B\x08\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x03\xED}\xE9\x96\xDB...') #2 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_engine.class.php(149): Cache_Enabler_Disk::cache_page('<!DOCTYPE html>...') #3 [internal function]: Cache_Enabler_Engine::end_buffering('<!DOCTYPE html>...', 9) #4 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #5 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #6 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #7 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hoo in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/rewrite.php on line 563