Rezultati 2. rekreativnega turnirja

Rezultati 2. rekreativnega turnirja

V Soboto 27. maja se je na teniških igriščih TKMS odvil letošnji 2. rekreativni turnir. Rekordno število kar 38 igralcev se je prvo pomerilo v skupinskem delu. Najboljša v skupini sta napredovala v izločilne boje, ostali so se pomerili v tolažilnem turnirju.

SKUPINSKI DEL:

Že v petek po žrebu je bilo jasno, da bodo tekme v določenih skupinah izjemo izenačene in zanimive. V skupini A takoj zanimiva tekma med Vidmarjem in novincem na naših turnirjih Lebarjem iz Čakovca. Vidmar uspe rešiti zaključne žoge in zmaga po podaljšani igri. Večina nas je bila prepričanih, da bo to dovolj za napredovanje v osmino finala, vendar je že v naslednji tekmi presenetljivo kloni proti Pečniku in v Osmino finala napredujeta Heric in Lebar. Iz skupine B napredujeta Premzel in Kerčmar, ki je uspel dobiti odločilno tekmo z Rituperjem. Tudi skupina C zelo izenačena, še en novinec na naših turnirjih Čuk preseneti Fujsa po pravem maratonu in podaljšani igri. Omenjena igralca tudi napredujeta iz skupine. Iz skupine D dokaj gladko naprej Geder in Sedonja, Gartner in Lenarčič iz skupine E, Vrabl in Babič Rok iz skupine F, Vida in Babič Saša iz skupine G ter Meolic Srečko in Roudi najboljša v skupini H.

OSMINA FINALA:

Heric – Roudi : Izenačena tekma, Heric vseskozi v majhni prednosti, na koncu dobiva tekmo s 6:3.

Kerčmar – Babič S. : Tekma slajzov in dolgih izmenjav, Babiču pri 5:5 uspe ključni odvzem servisa in dobiva tekmo s 7:5.

Vrabl – Fujs : Vrabl za nagrado za osvojeno prvo mesto dobi kar Fujsa. Tekma izjemno izenačena, Vrabl pri 5:5 in 30:0 naredi nekaj neizsiljenih napak in Fujsu uspe brejk. V naslednji igri potrdi napredovanje s 7:5.

Geder po predaji Lenarčiča zaradi drugih obveznosti v četrtfinale brez boja.

Čuk – Babič R. : težka tekma, Čuk vseskozi v prednosti. Babič enostavno ni uspel dobiti servisne igre za popolni priključek. V 9 igri po nekaj zapravljenih priložnostih Babiča, Čuk dobiva servis in tekmo s 6:3.

Sedonja – Gartner : Še ena izenačena tekma, ki se je končala v tiebrejku. Tam nekoliko mirnejši Gartner, ki napreduje v četrtfinale.

Meolic – Lebar: Zelo zanimiva tekma, Lebar pa z odlično igro napreduje s 6:2.

Premzel – Vida : Premzel pobegne na 5:2, toda Vida se ne preda in zniža na 4:5. V naslednji igri Premzel do brejka in zmage s 6:4.

ČETRFINALE:

Heric – Babič S. : Novo maratonsko srečanje, Babič je z izjemnimi slajzi povzročal velike težave Hericu in imel dve žogi za vodstvo s 6:5. Na koncu vseeno igra Hericu, toda Babič uspe popeljati tekmo v tiebrejk. Tam Heric vseeno potrdi vlogo prvega nosilca in napreduje v polfinale.

Geder – Fujs : Fujs je kljub težki tekmi v osmini finala, dokaj gladko premagal Gedera s 6:2.

Gartner – Čuk : lepa tekma, v začetku Gartner ni izkoristil nekaj priložnosti, kar je Čuk kaznoval in pobegnil na 4:1. Tudi v nadaljevanju podobna zgodba in vidno utrujeni Gartner ni uspel preobrniti tekme. Čuk v polfinale s 6:1.

Premzel – Lebar : Premzel od vsega začetka v vodstvu in hitro pobegne na 4:0. Lebar dobi igro, toda že naslednja maratonska igra pripada Premzlu. Ta s svojim servisom potrdi zmago s 6:1 in napredovanje v polfinale.

POLFINALE:

Heric – Fujs : Fujs je odlično štartal v tekmo in povedel z 2:0. V naslednji maratonski igri mu ni uspelo pobegniti na 3:0. Po tej igri je bil na igrišču samo še Heric, ki je vidno utrujenega Fujsa premagal s 6:2.

Premzel – Čuk : Premzel hitro povede, in drži prednost. Čuk z vedno več težavami s krči preda pri vodstvu Premzla s 3:1.

FINALE:

Heric – Premzel : Heric hitro pobegne na 4:1. V začetku enostavno preveč napak v igri obeh. Kasneje Premzel ujame priključek in izenači na 4:4. Naslednji igri si oba razdelita, nato Heric pobegne na 8:5. Že v naslednji igri na servis Premzla povede s 40:0 in si pribori 3 zaključne žoge. Toda Premzel se ne da in dobi naslednje 3 točke. Po nekaj izenačenjih uspe znižati na 6:8. Tudi v nadaljevanju kljub utrujenosti borba z obeh strani. Premzel se ne preda in nekako tekmo uspe popeljati v podaljšano igro. Tudi v podaljšani podobna zgodba, Heric pobegne na 4:1, Premzel izenači na 4. Naslednji dve točki osvoji Heric in si priigra novi dve zaključni žogi. Prvo s prekratkim forehandom pošlje v mrežo, drugo pa po odboju servisa na črto pošlje v avt za 6:6. Nato si prvo zaključno žogo priigra Premzel. Po napaki Herica to tudi izkoristi in osvoji prvi letošnji turnir.

TOLAŽILNI TURNIR:

V finalu tolažilnega turnirja sta se pomerila Vidmar in Gajšek. Uroš prepričljivo boljši do zmage s 6:1. Omeniti velja izjemno borbo vseh v tolažilnem turnirju. Pečnik je z odlično igro klonil šele proti kasnejšemu zmagovalcu v polfinalu, rokometni dvoboj Merica – Grabar pa je po vodstvu Grabarja s 5:2 vseeno dobil Merica.

Za nami je še en uspešno izveden turnir. Posebna zahvala žar mojstru g. Rogici za odlične čevape, Apiju za odlična igrišča, trgovini Gajo za nagrade in vsem udeležencem za fer igro in uspešno praznjenje sodčkov piva. Se vidimo na naslednjem turnirju, ki bo v soboto 1. avgusta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Notice: Trying to get property 'use_trailing_slashes' of non-object in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/link-template.php on line 49

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function wp_rewrite_rules() on null in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/rewrite.php:563 Stack trace: #0 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(365): url_to_postid('https://www.tkm...') #1 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(80): Cache_Enabler_Disk::create_cache_file('\x1F\x8B\x08\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x03\xED}\xE9\x96\xDB...') #2 /home/tenniscl/tkms.si/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_engine.class.php(149): Cache_Enabler_Disk::cache_page('<!DOCTYPE html>...') #3 [internal function]: Cache_Enabler_Engine::end_buffering('<!DOCTYPE html>...', 9) #4 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #5 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #6 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #7 /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hoo in /home/tenniscl/tkms.si/wp-includes/rewrite.php on line 563